2013.02.20.
13:24

Írta: amaranta

Kijárat az ajándékbolton keresztül

Egy kis korabeli street art történelem, a múló alkotások "örökbe foglalása" a film által.

A történet nem igazán Banksy-ről szól, mint azt sokan hiszik, hanem inkább Mr. Brainwash születéséről, és többek szerint talán túl hirtelen tündökléséről. Az elkészítéséban viszont valóban részt vett, sőt kamera elé állt Banksy, aki ugyan az arcát nem vállalta.

Mr. Brainwash, azaz Thierry Guetta éveken keresztül követte,és vette fel kamerájával a ma is ismert, híres street art művészeket, például unokatestvérét Space Invadert, Shepard Faieryt vagy Banksy-t. A több száz órányi anyag első vágott verziója után, ami modjuk úgy, hogy érdekes művészi koncepción alapszik, Banksy azt javasolta Thierry-nek, inkább vágjon bele valami másba, alkosson valamit. Thierry ezt komolyan vette. Elszánt és lelkes volt, így alakult át Mr. Brainwash-á. Szervezett egy monumentális kiállítást, amivel túl akart tenni mindenkin, akit a filmezés évei alatt megismert, még Banksy-n is, akinek alkotásait szerte a világon rengetegen ismerik, és kedvelik. Mr. Brainwash azóta Madonnának is tervezett már albumborítót.

Ezt:

Íme, itt a film, ami a 2010-es Sundance fesztiválon debütált.

Szólj hozzá!

Címkék: the exit trough Banksy Mr. Brainwash Kijárat az ajándékbolton keresztül giftshop

A bejegyzés trackback címe:

https://lyukasazagyam.blog.hu/api/trackback/id/tr135093099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása