2010.08.08.
17:11

Írta: amaranta

Szkeptikusok, gyülekezzetek!

Az ember nyilván szeretne a jövőbe látni, és tudni, hogy a sorsa jól alakul. Erre találták ki az okos és élelmes emberek a horoszkóp rovatot. A nyári időszakban a napi horoszkópok mellett elszaporodnak a mindenféle jóslatok, és személyiségelemzések. Előre is elnézést kérek a szakma komoly, szakavatott művelőitől. Igen, tudom, hogy vannak olyanok, akik akár négy évig tanulják az asztrológus szakmát, de lehet levelező tanfolyamon is csillagjóslást is tanulni.

Szinte kimeríthetetlen mennyiségű horoszkópból tudhatja meg az ember, hogy milyen az ágyban. A hölgyek például végre kideríthetik a nagy igazságot. Ugyanis csillagjegy alapján lehull a lepel arról, hogy a férfiak milyenek orális szex közben. De rájöhet az ember milyen a párkapcsolatában, ha eddig nem tudta volna… és a keresésnek is vége, mert a csillagok útmutatása alapján hipp-hopp rálelhet ideális társára. Fény derül rá, hogyan viszonyuljunk a pénzhez, és a pénz hogyan viszonyul hozzánk. Aztán megtudhatjuk, milyen barátok vagyunk, mennyire vagyunk érzékenyek, mitől félünk, milyen feleségek/férjek leszünk, mennyire vagyunk hűségesek. Kiderül, hogy milyen autó, fa, virág stb. illik a csillagjegyünkhöz. Aztán ott van a mindenféle misztikus népek végtelenül rejtélyes horoszkópja: kelta, indiai, azték, kínai, amely mindenféle régen vágyott tulajdonsággal ruház fel. Akinek még nem elég a saját sorsa, az a sztárok és híres emberek életébe is belekontárkodhat nyugodt szívvel.

De az interneten található napi horoszkópok szerkesztői jól feladták a leckét minden napra. Ha hihetünk a mai jóslatoknak, akkor kerülnöm kell a magányt, délelőtt nem szabad túlköltekeznem, délután kapni fogok egy kedves bókot, megbántottam valakit, és nem is vettem észre, úgyhogy le kéne lassítanom, mert őrült módjára száguldok, fizikailag regenerálódni fogok, elsimulnak érzelmi problémáim. Ezen kívül koncentrálóképességem javulni fog, értékes tulajdonságaim a felszínre törnek, egyre inkább vonzódom a művészetekhez, és lehet, hogy nem sikerülnek a dolgaim, de még sem szabad feladnom! Továbbá a csillagok azt akarják, hogy ma legyek egoista, foglalkozzak a saját akaratommal és vágyaimmal, mintha más nem létezne a földön. Ezután pedig belefeledkezhetek a telefonálgatásba a mai délután, de semmi baj, mert jó kedvem lesz tőle.

Ezek után egy kicsit nehéz nem szkeptikusnak lenni ezekkel a jóslatokkal kapcsolatban. Inkább szórakoztató műfaj felé hajlik, amit a napi sajtóban olvashatunk, mint tudományosan megalapozott sorselemzés felé. Egyébként is hogyan lehet egy ember sorsát előre megmondani? Alapvető személyiségjegyek meghatározásában talán van némi igazság, de annyi ember, és annyi lehetőség van, míg csillagjegyből mindössze 12.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lyukasazagyam.blog.hu/api/trackback/id/tr602207624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása